Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Εντυπώσεις και εικόνες από την Πόλη

Από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου η Γ' Τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε την πολυήμερη εκδρομή - προσκύνημα στην Κωνσταντινούπολη.
Η γνωριμία με τη "βασιλίδα των πόλεων" ξεκίνησε από το Φανάρι και τον Πατριαρχικό Ναό και με τις ευλογίες του Πατριάρχη συνεχίστηκε στις εκκλησίες της Παναγίας Βλαχερνών και Ζωοδόχου Πηγής που είναι συνδεδεμένες με μεγάλα ιστορικά γεγονότα.
Δέος και βαθιά συγκίνηση συνεπήρε τους μαθητές, όταν ανίκρυσαν τον "επίγειο οίκο του επουρανίου Θεού", την Αγία Σοφία, και αναλογίστηκαν το μεγαλείο των 1000 και πλέον ετών.
Ακολούθησε το Μπλε Τζαμί, η Βασιλική Κινστέρνα και ο Ιππόδρομος. Η αναψηλάφηση της Βυζαντινής Ιστορίας έγινε με τόσο ελκυστικό, εποπτικό τρόπο!
Στη συνέχεια, τα Πριγκιπόνησα τους περίμεναν, η Χάλκη και η Πρίγκιπος, με το ολοζώντανο ελληνικό χαρακτήρα τους. Επισκέφτηκαν το πολυτελέστατο παλάτι Ντολμαμπαχτσέ και την κλειστή αγορά Καπαλί Τσαρσί, όπου έπαιξαν το παιχνίδι του παζαριού. Η κρουαζιέρα στον Βόσπορο συμπλήρωσε τη μαγεία, ενίσχυσε το όνειρο, την αναπόληση, το ταξίδι στο παρελθόν, την επάνοδο στο παρόν. Οι βραδινές έξοδοι στην Πλατεία Ταξίμ συμπλήρωσαν τη χαρά αυτής της αλησμόνητης εκδρομής.
Οι μαθητές άκουσαν, είδαν, γεύτηκαν τον κόσμο της Ανατολής, όπου οι ελληνικές πινελιές παραμένουν ανεξίτηλες μέσα στο χρόνο και οι μνήμες ολοζώντανες!


Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό από χαρακτηριστικές στιγμές της εκδρομής:

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου