Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Το σχολείο μας κατά της ενδοσχολικής βίας


Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού. Την ημέρα αυτή το σχολείο μας συμμετέχοντας στην επέτειο πραγματοποίησε προβολή ταινίας με τίτλο «Tagged».
Το «Tagged» είναι μια ταινία μικρού μήκους που αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα Cybersmart της Αρχής Επικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Αυστραλίας (Australian Communications and Media Authority) και προτείνεται για εφήβους μαθητές ενθαρρύνοντάς τους να συζητήσουν τις βασικές ηθικές υποχρεώσεις τους, όταν βρίσκονται on-line. Διερευνώνται ζητήματα, όπως η εκτεταμένη επίδραση του κυβερνοεκφοβισμού (cyberbullying), πώς οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να διαχειριστούν τη φήμη τους στον ψηφιακό χώρο και πώς οι online επικοινωνίες ενδέχεται να έχoυν πραγματικές συνέπειες.
IMG_1857Οι μαθητές ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη καθηγήτρια κυρία Χριστίνα Χαραλαμπίδου ότι η ταινία συνοδεύεται από ευέλικτα σχέδια μαθήματος και συνεντεύξεις των ηρώων, οι οποίοι εκ των υστέρων κάνουν χρήση ρεαλιστικών σεναρίων και δραστηριoτήτων έτσι, ώστε να ενθαρρύνουν τους συνομηλίκους τους να υιοθετήσουν θετικές διαδικτυακές συμπεριφορές που θα συνεχίσουν μέχρι την ενηλικίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου