Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Το Σχολείο μας... Η ομάδα μας... Η παράστασή μας

"Το Φιντανάκι" του Παντελή Χορν


Επειδή εμείς πιστεύουμε ότι σκοπός κάθε σχολείου δεν είναι μόνο η μετάδοση γνώσεων ούτε η παρακολούθηση των εξελίξεων κάθε επιστήμης αλλά ότι ο εκπαιδευτικός -εκτός όλων αυτών- πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στα παιδιά και να αφουγκράζεται τον παλμό της καρδιάς τους, γι αυτό ακριβώς "κάνουμε θέατρο". Γιατί το θέατρο όπως σημειώνει ο Κ. Κουν ως μορφή τέχνης δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, να αγγίξουμε ο ένας τον άλλον, να νιώσουμε μαζί μια αλήθεια. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τον εαυτό μας και το κοινό που μας παρακολουθεί και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.
 Πραγματοποιήθηκαν λοιπόν τρεις παραστάσεις από τη θεατρική μας ομάδα (δυο βραδινές για το κοινό και μια πρωινή για το σχολείο μας) του θεατρικού έργου του Π. Χορν : "Το Φιντανάκι" στην αίθουσα της Ε.ΔΗ.ΚΑ στις 15, 16, 17/4/2016. Η κατάμεστη  αίθουσα αποδεικνύει και την επιτυχία της ομάδας! Ο κόσμος καταχειροκρότησε ... "τα φιντανάκια" μας μέσα σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και θαυμασμού για το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Τα παιδιά κατάφεραν να βιώσουν όλο αυτό το συναίσθημα των ηρώων του Π. Χορν καθώς και τις αξίες που διέπουν την Αθήνα την εποχή του μεσοπολέμου και να το μεταδώσουν  στους θεατές. 
"Το Φιντανάκι" είναι ένα έργο που θυμίζει και διαιωνίζει "Ελλάδα"- πράγμα που στις μέρες μας αποτελεί μεγάλη αναγκαιότητα - στις αξίες που το διέπουν, στους διαλόγους και στους χαρακτήρες που περιγράφει ακόμη και στη μουσική που ακούστηκε (γνωστά κομμάτια Ελλήνων συνθετών και ερμηνευτών που αγαπήθηκαν από όλες τις γενιές). 
Η θεατρική ομάδα έφτασε σε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα, μετά από ένα χρόνο αρκετής και κοπιαστικής δουλειάς μέσα από θεατρικό παιχνίδι, βιωματικές εμπειρίες και πολλές ώρες πρόβας. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην ομάδα και πάντα επιτυχίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου